Dr. Baransel Atçı

 

HAKKINDA

Yaklaşık 30 yıldır sanayide yöneticilik ve üniversitede öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Atçı, başarılı iş sonuçlarına götürecek stratejinin planlanması-yönetimi ve kurumsal performans sistemlerinin tasarım-yönetim liderliğini yapmakta deneyim sahibidir.

Strateji Ofisi, Bilgi Sistemleri ve İnsan kaynaklarından sorumlu Genel müdür, Başkan Yardımcısı yöneticilik görevlerinde; “Holding ve şirket seviyesi strateji yürütme çerçevesinin oluşturulması, kurumsal ve bireysel performans sistemi, girişim proje portföyü yönetimi, insan kaynakları ve bilgi sistemlerinin strateji ile hizalanması ve SAP üzerinde performans izleme sistemi” konularında değişim projelerini başlatmış ve hayata geçirmiştir.

Liderliğini yaptığı “Strateji Odaklı Organizasyona Dönüşüm” projesi, Kaplan ve Norton tarafından verilen “Balanced Scorecard Hall of Fame” ödülünü Türkiye’ye getiren ilk uygulama olmuştur.

Kurucu ortağı olduğu Execution Partners bünyesinde takım arkadaşları ile “şirket strateji uygulama yetkinliğinin geliştirilmesi” odağında danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bu kapsamda, 2008 yılında Borusan Lojistik, 2010 yılında AKSA Akrilik Avrupa’da “Hall of Fame” ödülünü alan Türk şirketleri olmuşlardır. Bu ödül, strateji yönetim sürecinin uluslararası en iyi uygulamalara katkısı ve şirketin başarılı iş sonuçları nedeniyle verilmektedir. Türkiye’nin sektörlerinde önde gelen bir çok şirketinde “Stratejik Planlama ve Uygulaması, Öğrenen Organizasyona Dönüşüm, Sistem Düşüncesi” konularında yönetim sistemleri tasarım ve kurulumuna yönelik danışmanlık yapmaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi MBA, Gazi Üniversitesi Doktora, Ottawa Üniversitesi Post Ph.D. çalışmaları olan Dr. Atçı, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans (MBA) programında simülasyona dayalı “Business Policy and Strategic Management” başlıklı dersi 14 yıldır vermektedir.

 

****

 

SEMİNER SUNUM ÖZETİ

ŞİRKET EYLEM PLANLARI VE UYGULAMALARI

Türkiye 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda öncelikle kendi bölgesinde ve sonrasında küresel olarak şirketleri için yeni bir “OYUN” yaratıyor. Şirketlerin bu yeni “OYUN” için nasıl bir “OYUN PLANI” hazırlayacağına dair bilgi aktarımı.

Bu oyun planı için 5 başlık öne çıkıyor.

• Şirketin Stratejik Vizyonunu ve Değişim Gündemini Nasıl Oluşturabiliriz?

• Değişim İddiamızı Hayata Geçirecek Şirket Oyun Planını ve Değer Oluşumunu Haritalayarak Vizyona Doğru Yolumuzu Nasıl Tanımlayabiliriz?

• Şirketimizin Her Fonksiyonunu Aynı Yöne Nasıl Koşturabiliriz?

• Yönetim Kurulu Başkanından, Uzmana Şirket Çalışanlarının Stratejik Oyun Planımıza Katkısını Nasıl Tanımlar, Ölçebiliriz?

• Dünya, Bölge Oyuncusu Bir Şirket Olarak Strateji Yürütme Çevrimini Nasıl Yapısallaştırabiliriz?